’t Swieneparredies werkt helpt stichting het Swieneparredies met het verzorgen en onderhouden van varkens en alles wat daarbij komt kijken. ‘t Swieneparredies is een project dat in 1995 werd opgericht door Violette Sanders. Zij wou het varken onder de mensen brengen en deed dit door erover te vertellen maar vooral bezoekers de varkens te laten knuffelen. Nu is ’t Swieneparredies uitgegroeid tot een heus varkens kennis centrum. Niet alleen kunnen wij je alles rondom het varken vertellen maar worden er ook varkens opgevangen welke in nood verkeren. Deze varkens kunnen verzwakt zijn maar moeten bovenal opnieuw gesocialiseerd worden voordat wij ze ergens kunnen herplaatsen.

Daarnaast is ’t Swieneparredies ook een leuk dagje uit. Iedereen is welkom om met onze varkens te komen knuffelen op ontdekkingstocht te gaan in ons museum of heerlijk ontspannen een kopje koffie drinken op ons terras.

Jij als medewerker kunt ons helpen met het verzorgen van de dieren maar ook met het ontvangen van bezoek. Misschien wil jij ook wel varkens expert worden en onze bezoekers er alles over vertellen.

Ook kun je meewerken in de werkplaats, onderhoud en reparatie van machines, maar ook in en rondom de boerderij moet er regelmatig iets gerepareerd of opgeknapt worden.

Tevens mensen met groene vingers zijn welkom, helpen in de groentetuin en kas, op het erf: snoeien, bladblazen etc. etc.

We bieden ook logeren aan.

In november 2016 heeft ’t Swieneparredies het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” gekregen van de Federatie Landbouw en Zorg.

Je kunt ons ook vinden op www.zorgboeren.nl

Swieneparredies Werkt KvK 61726923

Mogelijkheden

  • Dagbesteding

    Mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische aandoeningen krijgen bij ons een zinvolle dagbesteding aangeboden.

  • Dagbesteding en opleiding dierverzorging entree onderwijs en niveau 2:

    Naast het hebben van een zinvolle dagbesteding kan er een opleiding gevolgd worden tot dierverzorgende. Je volgt de opleiding bij een erkende onderwijsinstelling en rond het praktijk gedeelte bij ’t Swieneparredies af. Het Swieneparredies kan je extra ondersteunen bij het leren van de theorie.

  • Logeren

    We bieden sinds november 2016 ook logeren aan op de boerderij.

Notitie

Op dit moment nog plaats is voor 4 deelnemers.
Neem voor meer informatie telefonisch contact met ons op.